Ketel installeren




















Deze zorgt namelijk voor een warm huis en levert vaak ook warm water. Maar welke heb je nodig? Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, afhankelijk van je wensen en wat voor huis je hebt. In dit artikel vind je meer informatie over de verschillende soorten en uit welke bekende merken je kiest, zoals Remeha, Intergas, Nefit of Vaillant. Wil je meer weten over de prijzen van het kopen van een cv-ketel? Vraag dan gratis offertes aan. Bij het kopen van een nieuwe cv-ketel is het handig om op een aantal dingen te letten.

Onder andere de warmte capaciteit, het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid zijn belangrijke punten. Daarnaast is het verstandig rekening te houden met het formaat en het gewicht, het energieverbruik en het onderhoud. Cv monteur inschakelen? Vraag gratis offertes aan en vind een cv-monteur bij jou uit de buurt! Waarschijnlijk heb je thuis nog een oude cr-ketel of vr-ketel hangen. Een cr-ketel is een verouderd model, dat niet meer verkocht wordt omdat het rendement te laag is.

Een van deze soorten is de HR-ketel, de meest verkochte cv-ketel in Nederland. Daarbij heb je keuze uit een solo of een combiketel. De combiketel verwarmt zowel de centrale verwarming als het water uit de kraan.

De VR-ketel is in feite al een verbeterde versie van de cr-ketel. Als er geen afvoermogelijkheid is op de plek waar de ketel moet komen te hangen, is het aan te raden een VR-ketel te kopen. Heb je wel een afvoermogelijkheid? Dan is een HR-ketel aan te raden. Een HR-ketel is veruit de populairste variant. Een HR-ketel kopen is dus de beste optie voor uw portemonnee en voor het milieu.

Met een HRe-ketel verwarm je je huis, heb je warm water uit de kraan en bovendien wekt deze cv-ketel zijn eigen elektriciteit op. De HRe-ketel is milieuvriendelijk, maar vraagt wel om een forse investering. Wil je een nieuwe cv-ketel kopen? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de prijzen van een cv-ketel. De prijs hangt vooral af van het type dat je kiest. Echter heeft deze variant wel de laagste opbrengst. Verbruik je veel gas?

Ga dan voor een HRe-ketel. De prijs is inclusief montage, servicekosten en installeren. Moet jouw cv ketel gerepareerd worden? Lees hier meer informatie over cv-ketel reparatie en de kosten! Veel cv-ketels in Nederland hebben het keurmerk Gaskeur. Dit betekent dat de energiezuinigheid, schone verbranding en doelmatigheid aan bepaalde eisen voldoen. Het CW-label geeft aan hoeveel warm water de cv-ketel levert. Hier geldt: hoe hoger de waarde, hoe meer warm water de ketel levert in 1 minuut.

In veel gevallen is een CW3 voldoende, deze levert minimaal 6 liter heet water per minuut. Een CW3-ketel heeft een lagere prijs en een lager minimumvermogen. Een CW3-ketel is al voldoende om gelijkmatig en zuinig te stoken. Eteb zorgt voor de levering en installatie tegen lage tarieven! Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan! Gelieve dit veld leeg te laten. Gratis - Vrijblijvend. Begin met het afsluiten van uw oude verwarmingsketel. Haal de stekker uit het stopcontact en sluit de gas- en waterleiding af.

Er zit nu nog wel water in uw installatie, tap dit water af zodat er geen water meer in zit. Doe uw verwarmingsketel open en koppel de zwakstroomdraad vanaf de kamerthermostaat af. Doe uw CV-ketel nu weer dicht. Koppel nu de gas, water en verwarming leidingen los. Koppel tevens de rookgasafvoer los van het systeem. Nu kan u de installatie van de wand verwijderen. Haal nu ook de dakuitmonding van de rookgasafvoer van het dak. Demonteer de wandophangplaat van het oude systeem, samen met het expansievat.

Nu is het tijd om het expansievat te vervangen. Boor eerst gaten in de muur waar u het expansievat in vast zet. De leidingen zullen niet meer aansluiten op het expansievat.

De leidingen zullen daarom vernieuwd moeten worden. Pas de leidingen aan die aansluiten op het expansievat. Verbuig de leidingen zodat ze goed passen. Lees eerst de instructie bij de plaatsing van de CV-ketel goed door.

Bepaal daarna de plaats van de verwarmingsketel. Bepaal tevens de plaats van de nieuwe dakdoorvoer. De dakdoorvoer regelt de afvoer van verbrandingsgassen en de toevoer van lucht. Maak als het nodig is een nieuw gat in uw dak, waar de afvoer doorheen kan. De toevoerleiding kan te lang zijn, kort deze dus waar nodig is in.

Kort dan ook de afvoerleiding in. Vervolgens gaat u de dakdoorvoer voor het verbrandingsgas en de luchttoevoer installeren. Monteer hier de bevestigingsdelen aan van uw CV-ketel. De afvoer is nu goed gemonteerd.

Stap 5: Plaatsing van de CV-ketel Bepaal eerst de ophanghoogte van de verwarmingsketel, dit moet wel aansluiten aan de dakdoorvoer. Bepaal de plek van de wandbevestigingsplaat van de nieuwe verwarmingsketel. Teken de hoogte op de muur en teken ook waar de bevestigingsschroeven moeten komen. Boor deze gaten voor en monteer de wandbevestigingsplaat. Hang daarna de installatie aan deze plaat op.

Sluit als eerste de afvoerleiding van de verbrandingsgassen aan. Sluit nu ook de toevoerleiding van de verbrandingslucht aan. De afvoer van lucht is nu klaar. Bevestig nu de aansluitkoppelingen voor gas, water en verwarming aan onderop de CV installatie. Draai deze stevig vast.

Maak daarna de vernieuwde leidingen op maat en sluit deze aan op uw installatie. Plaats in de koudwaterleiding de inlaatcombinatie en sluit nu de gas aansluitleiding met gaskraan aan. De volgende stap bestaat uit het monteren van de verwarmingsleiding op het drukveiligheidsventiel. Zet op de verwarmingsleiding een vulafsluiter en sluit vervolgens het expansievat aan op de wandconsole.

Nu is het belangrijk dat u de verbindingen van de gasaansluiting controleert op lekkage. Als u hebt gekozen voor een type verwarmingssysteem, haast u dan niet meteen met het installatieplezier, maar ga heel voorzichtig te werk. Denk goed na over hoe en waar welke ruimtes verwarmd moeten worden, welke onderdelen je allemaal nodig hebt en welk werk je zelf kunt doen en waar je een professional moet inhuren.

Of het nu gaat om een nieuw of een oud gebouw, als u een energiezuinig verwarmingssysteem installeert of een oud gebouw vervangt en moderniseert, er is een kans dat u steun krijgt van de staat. Om uw verwarmingsinstallatie precies goed te dimensioneren, moet u eerst de benodigde verwarmingscapaciteit berekenen. Dit is afhankelijk van de grootte van de ruimte, de bestaande thermische isolatie en de temperatuur waarop u de ruimte wilt verwarmen. Het volgende geldt: warmteafgifte d. Als u uw verwarmingssysteem zelf installeert, bent u ook verantwoordelijk voor de aankoop van alle benodigde materialen.

Koop echter niet de goedkoopste materialen, maar maak gebruik van gespecialiseerde dealers. Als je goedkoop koopt, koop je twee keer en als een koperen pijp of een radiator barst door slecht vakmanschap, heb je drie keer zoveel werk. Specialistische dealers hebben vaak alle onderdelen die bij een systeem horen — van het verwarmingssysteem, tot de radiator, tot de capillaire buis.

Deze kunnen worden gebruikt om het verwarmingssysteem beter en effectiever te controleren, waardoor de verwarmingskosten aanzienlijk kunnen worden verlaagd. Vooral als u zelf niet veel ervaring hebt met het installeren van kachels, moet u met geduld en nauwkeurigheid te werk gaan.

Plan voldoende tijd, zodat je elke stap echt gewetensvol kan doorwerken. Elke fout maakt immers twee keer zoveel werk achteraf. Bovendien grenst het aan een Sisyfusische taak om achteraf te achterhalen waarom een bepaalde radiator niet opwarmt. Wees dus niet bang om op een bepaald moment een specialist in te schakelen. Tot slot moet u ook het hele systeem laten controleren door een schoorsteenveger.

Als hij fouten vindt, moeten die sowieso professioneel worden gerepareerd — het is dus beter om meteen goed te laten werken.



0コメント

  • 1000 / 1000